Rosmalen, Chiropracticus Praat Over Uitpuilende Tussenwervelschijevn

Rosmalen, Chiropracticus Praat Over Uitpuilende Tussenwervelschijevn

Rosmalen Chiropractor Talks about Bulging Discs

De concentrische ringen gemaakt van kraakbeen en andere weefsels die zich tussen uw wervels bevinden, worden schijven genoemd. Deze schijven functioneren als een kussen tussen de wervels, hierdoor kunnen ze niet tegen elkaar schuren terwijl je wervelkolom in beweging is. Onze chiropractors in Rosmalen hebben zeer goede resultaten behaald bij de behandeling van dit soort problemen, met dit artikel willen wij u meer duidelijkheid omtrent dit probleem bieden.


WAT IS EEN UITPUILENDE SCHIJF?

Als u de diagnose van een uitpuilende tussenwervelschijf krijgt, betekent dit dat een deel van uw tussenwervelschijven uitsteekt voorbij de buitenrand van de wervel. Wanneer dit gebeurt, neemt de kans toe dat de schijf op een zenuw of ander weefsel drukt. Zwellende schijven komen vaak voor, en hoewel ze vaak asymptomatisch blijven, hebben ze in sommige gevallen het potentieel om behoorlijke pijn te veroorzaken.

Een uitpuilende schijf kan worden veroorzaakt door sportblessures of ander trauma, zoals een ernstige val of auto-ongeluk. Ook veroudering kan een uitpuilende schijf veroorzaken, omdat het buitenste gedeelte van uw schijven in de loop van tijd zwakker kan worden. Wanneer de druk vanuit het midden van een schijf naar de buitenste rand reikt, kan een uitpuilende schijf het gevolg zijn.


WAT ZIJN DE SYMPTOMEN?

Symptomen van een uitpuilende schijf beginnen wanneer de schijf de zenuwen in uw wervelkolom onder druk zet. Bijna 90% van de uitpuilende schijven komen voor in de lumbale regio van de rug. Het kan voorkomen dat de pijn van dat gebied naar uw heupen, billen, benen en naar uw voeten uitstraalt. Wanneer u een uitpuilende schijf in uw nekwervelkolom hebt, kan het voorkomen dat de pijn vanuit uw nek naar beneden uit straalt via uw armen en uw vingers. In het ergste geval kan een uitpuilende schijf ernstige pijn veroorzaken die uw mobiliteit vrijwel volledig beperkt.


GEZWOLLEN SCHIJF EN CHIROPRACTISCHE BEHANDELING

Chiropractische behandeling bij een gezwollen schijf bevat een plaatselijke zachte aanpassing van de ruggengraat en het uitvoeren van oefeningen. Elke cliënt wordt als een individu behandeld en behandelplannen worden aangepast per individu om zo maximale effectiviteit te bereiken. Gewoonlijk zijn er verschillende sessies nodig om ervoor te zorgen dat de schijf met succes wordt teruggebracht naar waar deze hoort te zijn en dat de cliënt gestaag vorderingen maakt.

We hopen dat deze informatie u heeft geholpen om meer inzicht te krijgen en u goede keuzes kunt maken voor uw gezondheid. Ons team van Chiropractie Rosmalen staat voor u klaar, bel ons gerust voor meer informatie.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP

maandag
0800 - 1200 uur


dinsdag
1400 - 1900 uur


woensdag
0800 - 1200 uur


donderdag
1400 - 1900 uur


vrijdag
0800 - 1200 uur


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Rosmalen
Stationsplein 3C
5241 GN Rosmalen
Netherlands
073-7859821